Кога започва да му липсваш на мъжа след раздяла? 

Кога започва да му липсваш на мъжа след раздяла?

Раздялата е сложен емоционален процес не само за единия, а и за двамата партньори. Свикнали сме да чуваме, че едва ли не мъжете празнуват след раздяла и са някъде навън с приятели в някой бар. 🍺 Но не е точно така. Мъжете не по-малко преживяват раздяла и започват да връщат лентата назад към спомени със своя партньор. Въпреки че няма универсален отговор, има признаци, че му липсваш, по които може да се разбере какво му се върти в ума.

Признаци че му липсваш

Той често ти изпраща съобщения или ти звъни

Един от най-ясните индикатори, че му липсваш, е активност в комуникацията. Ако той изпраща съобщения или полага усилия да чуе гласа ти, това предполага, че празнината, оставена от раздялата, му оказва влияние и търси вниманието ти. 

Все още носи или използва вещи, които сте му купили

Ако един мъж иска да продължи напред след раздяла, той трябва да се отърве от всякакви подаръци или предмети, които му напомнят за теб. Но ако той все още държи подаръците ти или спомени от връзката ви, това определено е знак, че той все още не те е превъзмогнал и търси близост.

  • Например, може да видиш негова снимка в социалните мрежи, на която носи тениската, която си му купила. Или пък часовника, който е получил от теб за Коледа.  👕

Кани те да излезете

Ако има желание да излезете, това също определено е знак, че му липсваш. Би искал да общува с теб и да сподели всичко това, което се е събрало в последно време около него. Когато липсваш на един мъж, той иска да усети близостта и щастието от това да сподели с теб случващото му се.

Той говори с приятелите си или с твоите приятели за теб

Няма по-сигурен знак от това да разпитва други хора за теб или да разказва, че му липсваш. Търсейки актуална информация за живота ти, означава, че още мисли и се интересува от теб.

Изпитва загриженост

Изразяването на загриженост, като например това да провери как си или да предложи помощ за нещо когато е необходимо, демонстрира продължителна емоционална връзка и желание да присъствате в живота му. 

Взаимодейства с теб в социалните мрежи 📱

Социалните мрежи могат да бъдат прозорец към нечии мисли и чувства. Обърни внимание на това какво публикува, текста, който пише в поста си. Ако използва изрази като “липсваш ми” “върни се” или нещо подобно, което да е емоционално, то определено преживява раздялата. Също друг признак е, ако има интеракция с твои постове – лайква, коментира, реактва и т.н. По този начин се опитва да привлече вниманието ти.

Приятелите му го споменават в разговор

Не е изключено да използва общите ви приятели като предаване на неизказани чувства. Ако приятелите му го споменават в разговори или изглеждат любопитни за живота ти, това може да е знак, че той все още се интересува от теб. 

Връщат ли се мъжете след раздяла?

Много неща биха могли да мотивират връщане на мъжа към връзката. Едно от нещата е, ако той е инвестирал много в нея и в човека до себе си. А този тип връщане, често води до брак. Най-вероятно и жената ще е инвестирала доста, а и е нормално едни отношения да се развият повече, когато преди това е имало буря в тях и се преодолее.

Друго нещо, което кара един мъж да се върне след раздяла, е да му е трудно да намери правилната жена за себе си. Започва да осъзнава, че всъщност всяка жена си е уникална сама по себе си и че един скъпоценен камък, не може да се замени с друг.

Възможни причини защо се е сетил за теб

Напил се е или е самотен

Алкохолът и самотата могат да бъдат силни стимули за емоциите. В уязвими моменти може да открие, че му липсваш силно, което води до импулсивни действия или опити за повторно свързване. Но най-добре не му отговаряй докато е в такова състояние. Най-добре е сериозните разговори за емоции да се водят на трезва глава. 

Не те е чувал скоро

Проучване на уебсайт за запознанства сред 1400 мъже разкрива, че повече от 75% от мъжете, които са зарязали приятелките си, съжаляват за това в рамките на 60 дни след първоначалната раздяла.  Анкетата е с въпросник само с мъже, които сами са инициирали раздяла. Вероятно няма да му отнеме много време да му залипсваш, след като осъзнае, че потенциално никога повече няма да бъдеш част от живота му.

Нещо му напомня за теб

Нали знаеш как нечий парфюм, песен или пейзаж може да ти напомни за някого или нещо? Ами, така е и при мъжте. Мирисът на роза, когато стане отново сезонът, когато сте излизали, някой определен коктейл или рокля. Това са все неща, които биха могли да създадат познатата му емоция, която е имал с теб и така да си спомни за споделените мигове. 

Социалните мрежи

Решила си да публикуваш нещо ново в инстаграм или фейсбук? Ами, няма как да подмине публикацията ти, особено как животът ти върви напред без него. Осъзнавайки, че се справяш страхотно без негово присъствие, не се даваш, а продължаваш е знак, че си силна жена, което определено ще му привлече вниманието. 

Докато дните се превръщат в седмици, а седмиците в месеци, приливите и отливите от липсата на някого стават очевидни. Комуникацията, жестовете и споделените спомени.

Причините, поради които един мъж може да пожелае да се върне след раздяла, са толкова различни, колкото и самите връзки. Независимо дали е предизвикано от носталгия, самота или истинско желание за повторно свързване, решението е резултат на деликатно взаимодействие на емоции и обстоятелства.